18 OKT 2023

Kiadó terápiás szoba

Címkék:

Kiadó terápiás szoba coachoknak!

Kiadó terápiás szoba

A Wellmed Beauty & Medical Központban 10 nm-es hangulatos terápiás szoba kiadó a II-ker. Marczibányi térnél, gyönyörű környezetben, kiváló parkolási lehetőséggel, recepciószolgálattal.
A könnyen megközelíthető, földszinti, utcára nyíló bejárattal. A helyiség mosdóval ellátott, igény esetén saját bútorzat is behozható.
 Orvosi Központunkban gyógyászati, egészségmegőrző és szépészeti szolgáltatások működnek, egy nívós szakmai gárdával, igényes környezetben 18 év háttérrel. Olyan munkatársak jelentkezését várjuk akik hosszútávon szeretnének kialakítani rendelést, vagy már meglévő praxissal rendelkeznek, és beilleszkednének egy kiváló csapatba.
Igény esetén honlapunkon való megjelenést biztosítjuk + marketing támogatás (közösségi média stb)
.

A bérleti díj igénybevételtől függően:

Heti 2 nap: 70.000./-hónap
Heti 5 nap: 160.000.-/hónap
Illetve alkalmanként: 12.000/ nap
Az egyéni rendelési idők árai megbeszélés tárgyát képezik.

Érdeklődni: + 36 20 9718 703 számon, illetve a heni@wellmedstudio.hu e-mail címen lehetséges

Olvass tovább

16 JÚL 2023

Nyári bőrbetegségek

Címkék:

Mi okozza a nyári bőrbetegségeket?

Nyári bőrbetegségek

Extrém módon változik az időjárás évek óta, és egyre jellemzőbbek a bőrelváltozások. Az elsőszámú veszély a túlzott, hirtelen napozás fényvédő krém nélkül.
Nagyon sok és akár életveszélyes következményei is lehetnek a napégésnek, éppen ezért már a nyár legelejétől kezdve egészen az évszak végéig magas faktorú fényvédőkrémeket kell használni, ha az ember strandra megy, de az arcot, nyakat, karokat akkor is be kell kenni, ha egyszerűen csak sétálunk a napon.


Gyakori nyári bőrbetegség a BŐRGOMBA is, amely nedves környezetben terjed leginkább. Nyáron a fürdők, közösségi helyek, közös zuhanyzók kedveznek a bőrgomba terjedésének. Tünete a viszketés, és a kipirosodott esetleg hámló bőrfelszín.
Megelőzésében a személyes higiénia a legfontosabb. Mindig viseljünk papucsot, illetve vigyázzunk, hogy bőrünk ne érintkezzen közvetlen mások által használt tárgyakkal. (szék, nyugágy stb). Nyugodtan lehet használni nyáron savas, fertőtlenítővel ellátott lemosókat, egyénenként változik az, hogy ki fogékonyabb a bőrgombára, és ki kevésbé.
Ha az immunrendszer gyengébb, sokkal hamarabb elkaphatja az ember a bőrgombát. De még a lelki állapottól is függ – ugyanis bizonyított tény, hogy ez is befolyásolja az immunrendszer működését. Ha észrevesszük magunkon a gombás tüneteket, akkor használjunk fungicid (gombaölő) kenőcsöket, ezek hamar elmulasztják a kellemetlen tüneteket.

Aki hirtelen kezd el napozni, a NAPALLERGIA tünetei jelentkezhetnek a bőrén. Ezek pici, hólyagszerű kiütések és heveny vörös foltok is lehetnek. Nemcsak pusztán az erős napfény válthatja ki, hanem az is, ha valaki valamilyen gyógyszert szed, vagy valamilyen kozmetikumot használva napozik. A vegyi anyagok és az erős napsugárzás találkozása is okozhat napallergiát. Megelőzhetjük, ha betartjuk a napozás szabályait: csak szűrt napfény érje a bőrünket, amelyet természetesen magas faktorú fényvédő krémmel kenünk be. Ha valaki fokozatosan kezd napozni,és ezeket a fontos szabályokat betartja, nem alakul ki a bőrön napallergia. A lebarnult bőrön már a legritkább esetben jön elő ez a betegség. Ha a tünetek nem enyhülnek antihisztamin, vagy gyulladáscsökkentő kenőcs használata javasolt.

Elronthatja az egy-két hetes nyaralást az úgynevezett MALLORCA ACNE.
Ezt a bőrbetegséget is a napozás váltja ki, de ilyenkor a faggyúmirigyek gyulladnak be. Több, vállon, nyakon, mellkason vagy arcon megjelenő, pattanásszerű gyulladásgóc jelenik meg.
Ha más éghajlatú országba megyünk nyaralni, könnyen előjöhet a Mallorca akne már az első vagy a második napon. Azt, hogy kinél miért alakul ki, nem lehet tudni pontosan. Ugyanazt tudom tanácsolni, amit már mondtam: fokozatosan kezdjünk el napozni, akkor elkerülhető a tünet kialakulása. Ha már előjöttek a tünetek fontos a bőr hűtése, a gyulladás csökkentése, illetve kerüljük a napfényt egy ideig. Ha van lehetőség forduljunk bőrgyógyászhoz!

Gyakori jelenség a MELEGKIÜTÉS.
Ilyenkor az izzadságmirigyek eltömődnek, és nem tud a verejték ürülni. Sokszor alakul ki pici babáknál is ez a jelenség, mert az ő hőháztartásuk még nem stabil. Ha észrevesszük a melegkiütéseket menjünk hűvösebb, árnyékos helyre, öltözzünk lengén, és elmúlnak a kiütések. Semmiféle orvosi kezelést nem igényel, legfeljebb hűsítő, nyugtató krémmel bekenhetjük a piros bőrrészt.

Rosszul hangzik a NAPGOMBA – amely szintén egy gombás fertőzés, de ez nem feltétlenül terjed emberről emberre. Ilyenkor kicsi, fehér pöttyök vagy foltok jelennek meg a bőrön. Bár ez nem biztos, hogy nyáron alakult ki, de mivel a bőrünk télen fehér, nem vesszük észre, csak a nyári hónapokban. Ilyenkor a bőr barnulni kezd, viszont a napgombával fertőzött terület fehér marad.
Ezt a betegséget lényegében saját magunktól kaphatjuk el. A fejbőrünkön található természetes gombák a testünkre kerülve pigmenthiányt okozhatnak – és ezért nem tud lebarnulni a bőr néhány helyen. Ezek lehetnek nagyon pici pöttyök, vagy foltok bárhol, vagy akár nagyobb kierjedésű is előfordulhat a háton.
Itt nem arról van szó, hogy kifehéredett a bőr, hanem arról, hogy nem tud lebarnulni a fertőzött területen. Persze nem mindenkinél reagál így a bőr a természetes fejbőr-gombára. Legtöbb embernél ez nem okoz gondot. Fontos itt is, hogy milyen erős az immunrendszerünk, és hogyan étkezünk.
Sajnos helyi kezelésre nincs lehetőség, a tünetek a bőr halványodásával csökkennek.

Sokan szenvednek EKCÉMÁTÓL, amely ugyan nem tipikus nyári betegség, de ilyenkor a legzavaróbb, ugyanis a fedetlen testrészeken azonnal látható ez a tipikus bőrgyulladás, amely viszkető, piros foltokban jelenik meg. Az ekcéma kialakulását befolyásolhatja genetikai hajlam, illetve itt is fontos az, hogy mennyire erős vagy gyenge a szervezetünk. Az ekcéma legtöbb esetben valamilyen belgyógyászati betegséget is jelezhet.

A bőrbetegségek többsége nem önálló betegség

Bőrünk egy tükör – a belső egészségünket tükrözi. Ahogyan említettem, az ekcéma és a bőrgomba kialakulása is visszavezethető belgyógyászati, vagy lelki problémákra. Az a gond, hogy sokszor eszünk feldolgozott élelmiszert. Ezekben rengeteg adalékanyag lehet, amelyet a szervezetünk nem tud feldolgozni, és ezáltal gyengül az immunrendszerünk. A glutén- vagy tejcukorérzékenység is járhat például különböző bőrtünetekkel. De a rossz étkezéstől alakulhat ki például a cellulit – vagyis narancsbőr – is. Ez ugyan nem bőrbetegség, de nagyon kellemetlen lehet. Genetikai okai is lehetnek a narancsbőr kialakulásának, de inkább már korunk tünetének nevezném. Már fiatal, sportoló lányokon is megjelenhet, nagyrészt a nem megfelelő étrend miatt. A feldolgozott élelmiszerek adalékanyagai lerakódnak – ez okozza a tüneteket. Ez nem zsírlerakódás – ahogyan sokan gondolják -, hanem a sejt közötti állományokban, a nyirokkeringésben lerakódott mesterséges anyag. Sok mozgással és étrendváltoztatással megszüntethető, és segíthetnek a speciális, keringést serkentő kozmetikai kezelések is.

A cikk szerzője: Moncz Henriette szakoktató kozmetikus
Olvass tovább

19 JÚN 2023

Intim szőrtelenítés

Címkék: intim szőrtelenítés / tartós lézeres szőrtelenítés az intim testájakon

Minden amit az INTIM SZŐRTELENÍTÉSRŐL tudni kell!

Intim szőrtelenítés

Szőrtelenítés szempontjából az egyik leggyakrabban érintett területek közé tartozik az intim szőrzet.
Szeméremszőrzeten sokkal erőteljesebb, vastagabb a szőrzet, ami a pubertáskori hormonális változásra vezethető vissza. A szőr erőssége és sűrűsége zavaró lehet a mindennapi életben és a gyakori szőrtelenítési eljárások, (borotva, gyanta), méginkább rontanak a komfortérzeten. A visszanövéskor szúrós kellemetlen érzetet kelt, valamint gyakorta előfordul a szőrtüsző gyulladás, főleg a bikinivonal környékén. Ezek a gyulladásos tünetek megnehezítik a szőrtelenítést, és nemritkán hegesedést okoznak a bőrfelületen.

Akár borotvát, akár gyantát, vagy epilátort használunk, jellemzően mindegyik módszer nagyon rövid megoldást nyújt a simaságra, és intim területeken fokozott érzékenységgel kell számolni.

Amennyiben nem szeretnénk több időt ezzel foglalkozni, érdemes az (elos) dióda lézeres szőrtelenítést választani, ami végleges megoldást nyújt az intim területek kezelésére.


Lehet e nyáron végezni a kezeléseket?
Igen. Mivel ez a terület kevésbé van kitéve a napsugaraknak, minden évszakban elvégezhető a kezelés. (A szolárium nem ajánlott!)

Mennyire fájdalmas az eljárás?
Bár az ELOS Diódalézeres kezelés a kombinált RF+Laser technológiának köszönhetően a legkevésbé fájdalmas eljárások közé tartozik, az intim területek elég érzékenyek szoktak lenni, így a kezelés előtt alaposan lehűtjük a területet, illetve szükség esetén lidocain-krémes érzéstelenítést alkalmazunk, ami nagy mértékben csökkenti a fájdalomérzetet.

Milyen területeket lehet kezelni?
Minden területet ahol szőr van. A területek meghatározása igény szerint történik. Van aki csak bikinivonalat szeretne kezelteni, de lehetőség van teljes intim részek, illetve farpofák és anus szőrtelenítésére is.

Hogyan kell megjelenni a kezeléseken?
A kezeléseket borotvált állapotban végezzük el. Legcélszerűbb előző este, vagy aznap reggel leborotválni a területet. Gyantázni nem szabad már a kezelés előtt 2 héttel.

Milyen gyakran végezzük a kezelést?
4-8 hetente kell elvégezni a kezeléseket. A kezelő fogja javasolni az alkalmak gyakoriságát. Ez függ a szőrnövekedési fázistól, és a szőrzet erősségétől és színétől. Nem érdemes a kezeléseket gyakrabban csinálni, mert nem lesz gyorsabb az eredmény. A lézer csak a növekedő (anagén) fázisban lévő szőrszálakra hat. Ezért kell kivárni a ciklusokat, így biztosítva, hogy egy időintervallum alatt a legtöbb növekedő fázisban lévő szőrszálat eltaláljuk.

Mennyi kezelés szükséges a szőrtelenség eléréséhez?
Általánosságban 6-8 kezelés szokott kelleni a 85-90%-os eredményhez. Azért nem írunk 100%-ot mert a szőrnövekedési ciklusnak mindig van 10-15 % amit az adott időszakban nem tudunk kiirtani. Ezek az alvó szőrszálak, amik lehet csak évek elteltével kerülnek növekedő fázisba. Ennek ellenére ezek a szőrszálak nem okoznak problémát, mert sokkal gyengébbek és kevésbé zavaróak, már csak egy egy szálként jelennek meg a területen.
A kezelés számot befolyásolják az alkati tényezők, gyógyszerek szedése, és némely hormonális betegség is. Férfiaknál mindíg 1-2 kezeléssel több szükséges, mint a nőknél az erősebb androgén hormontermelés miatt.

A lágy részeket nem károsítja a lézer?
Nem, bár érzékeny terület, az elos diódalézer nincs káros hatással a bőrfelszínre. A fényenergia célzottan hatol a szőrtüsző belsejébe, nem károsítja a környező szöveteket. Sőt! A lézerfényt használjuk bőrfiatalításra és hegkezelésre is, így a lézer 'mellékhatása', hogy a bőrfelületet megújítja. Ez különösen hasznos azoknál akiknék a begyullad szőrtüszők miatt heges lett a bőr.

A szőrtüsző gyullalladás befolyásolja a kezelést?
Nem. A gyulladásos területeket kifejezetten ajánlatos lézeres kezelés alá vetni. A lézeres szőrtelenítés után elmúlnak a gyulladások,kisimul és javul a bőrfelszín. A kezelés sorozat után pedig szinte teljesen elmúlik az adott területen a szőrtüsző gyulladás.

Mikor látom az eredményt?
Az első kezelés után már látványosan kevesebb szőr nő az intim területen. A szőrnövekedési ciklustól függően 20-25% szőrvesztés várható, de függ a szőrzet minőségétől is. Minél sötétebb és vastagabb a szőr annál jobb hatásra számíthatunk. Tehát itt az erős, sötét szőrzettel rendelkező egyének vannak előnyben, mert gyorsabb és látványosabb az eredmény, mint a világosabb szőrzetnél.
A kezelés után 2 hét múlva lesz látható a szőrvesztés, annyi idő alatt távozik a bőr rétegeiből az elhalt szőrtüszővel rendelkező szőrszál.


Tehát ha valaha is gondolkodtál az intim szőrtelenítésen, akkor azt ajánljuk ne várj tovább!
Szakemberünk 18 éve végez lézeres szőrtelenítést minden területen, magyarország legtapasztaltabb szakemberénél biztos kezekben lehetsz, és garantáltan sikeres lesz az eredmény!





Olvass tovább

12 SZE 2022

Szépségápolási trendek amitől idősebbnek látszol!

Címkék:

Szerző: Moncz Henriette szakoktató kozmetikus


Egy bizonyos kor betöltése után szinte minden szépészeti művelet arról szó, hogy fiatalabbnak lássanak korunknál, de sokszor minden igyekezet ellenére épp az ellenező hatást lehet elérni egy egy lépéssel.
Az alábbi cikkben összeszedtem nektek azokat a leggyakoribb szépészeti hibákat amikkel éveket öregítesz magadon!

Szépségápolási trendek amitől idősebbnek látszol!

1. Túl vastagon formázott szemöldök


A szemöldök az egyik legszembetűnőbb részlete arcunknak, feladata hogy keretezze az arcvonásunkat, kiemelje a szemformát. A nagyon vastag és sötét szemöldök kemény és durva látszatot kölcsönöz arcvonásoknak illetve férfiassá teszi a kinézetet. Bár a mai divat szerint a természetes vonású a kissé határozottabb szemöldököt részesítjük inkább előnyben, ellentétben a 20-as 30-as évekbeli ceruzavékony szemöldökkel, de meg kell találni azt az egyensúlyt ami egyrészt arckarakterünkkel, bőr-haj és szemszínünkkel harmonizál, és nem pedig elnyomja az arc többi részleteit.


2. Túlzásba barnított bőr


A túlzásba vitt napozás, szoláriumozás nemcsak a bőr állapotára van visszafordíthatalanul romboló hatással, hanem esztétikailag is több évvel idősebbnek tűnik az aki hosszú időn keresztül mértéktelenül barnítja magát. A 80-as 90-es évek divatja szerint minél barnább volt valaki, annál menőbb volt, és ha nem a napon égette magát feketére akkor a szoláriumban tette ezt meg.
Ma már minden értelmes ember tudja, hogy a napozás-szoláriumozás káros és öregít! A nagy mennyiségű UV fény nagymértékben károsítja a sejt DNS-ét, kollagénromboló hatású, szárítja, vastagítja és ráncosítja a bőrt, emellett nagyobb kockázattal fordul elő rosszindulatú bőrdaganat. Ma már nem az elégetett bőr a divat, hanem az egészséges bőr, legyen akár világos tónusú, vagy kreol árnyalatú.


3. Túl sok BOTOX vagy feltöltés


Igen, igen, akár mennyire is hihetetlen de némely orvosi szépészeti kezelés az elvárások ellenére öregít! A ráncok célirányos eltüntetése még nem vezet a fiatal bőr eléréséhez, sőt sokszor a túlzásba vitt beavatkozásoktól az arc erőltetett, mű és “izzadságszagú” kinézetet von maga után, amiről ordít, hogy ‘öregszem, de nem tudom elfogadni!!’
A fiatalos külső megtartása soktényezős feladat, ami kiterjed a egészséges mentalitás, energikus, fitt külső, és egészséges bőrszerkezet fogalmára. Ez utóbbiról szólnék néhány szót röviden. Az egészséges fiatalos bőr tömör, optimális a nedvességtartalma, a kollagén és elasztin állomány pedig kitölti a szövetszerkezetet, a bőrfelszín pedig homogén, egységes színezetű. Az arc élvonalai határozottak, a mandibula (állkapocscsont) láthatóan elkülöníti az arcrészt a nyaktól. A kor előrehaladtával a sejtek megfogyatkoznak, a bőr meglazul és elindul lefele a nyak irányába, elmosva az arc vonalait. Igazából ez nyújtja leginkább az öregítő látványt az arcon, nem pedig a ráncok. Vegyük példának az olyan sármos 40-50 feletti férfiakat, akik mély ráncokkal is nagyon vonzóak!
A fiatalos bőr mimikai izomzata mozgékony, és dinamikus kifejezésű. A túlzásba vitt és az egész arc mimikát lebénító BOTOX injekció, pont ezt a mozgást akadályozza meg, amitől a megjelenés merev, enervált kifejezést fog sugározni. Gondoljunk bele, amikor egy idős ember mozgását utánozzuk akkor lelassult merev mozgást mímelünk. Ugyan így a merev arckifejezés öregít!
Ha pedig túlzásba vitt hyaluronsav feltöltésről beszélünk, akkor bőr agyontöltött, felpuffadt hatású lesz, ami inkább egy alkolista benyomását teszi, és cseppet sem fiatalítja a kinézetet, mivel semmi fiatalító hatása nincs a bőrszerkezetre.
Tehát a felöltés és a BOTOX nem bőrfiatalítás! Korrekcióként lehet használni, indokolt esetben.
A bőr állapotának javulását a bőrfiatalító kezelések hozzák amik a bőr sejtjeinek megsokszorosításával, a bőrszerkezet javulását hozzák. Ilyenek a kollagén indukciós eljárások, a lézerek, rádiofrekvencia, IPL, fókuszált UH..stb.

4. Hosszú sűrű műszempilla


A természetes dús szempilla gyönyörű. Kiemeli, nagyítja, és dinamikát ad a szemformának. Ellentétben az épített szempilláknál a ‘kevesebb több’ szabály lép életbe. Nincs annál kiábrándítóbb, ha szempillák helyett sűrű partvis pislog vissza ránk. A természetellenesen hosszú és sűrű szempilla, olcsó és mérhetetlenül proli kinézetet ad viselőjének. Az éjszakai “munkások” és a transzvesztik védjegyeként tartott szempilla sörény cseppet sem vonzó, az igéző pillantás helyett igénytelen és erőltetett hatást kelt. Nem beszélve arról, hogy egy idő után lepotyog, hiányos, kócos, kusza drótkefe lesz szempillák helyett. Ha a saját szempillád nagyon rövid és ritka akkor megoldás lehet a műszempilla, de csakis a természetes hatású, egy kicsivel hosszabb méretben a saját pilláknál. Csakis megbízható profi szakembert válassz!!


5. Túl sok alapozó


Ha a bőr ápolatlan, sokszor a túlzott mértékű alapozó és púder használatával próbálják eltüntetni a bőrhibákat. A többrétegű vakolat benyomását keltő alapozás beleül a ráncokba, darabos hatást kelt. Ha nincs jól eldolgozva a korrektor és az alapozó akkor a finom szarkalábak is mély ráncokká válhatnak. Sokszor az okozza a problémát, hogy nem megfelelő fényviszonyok mellett történik a sminkelés, ami a nappali fényben teljesen más hatást kelt, foltos hatású lesz és sokszor élesen elhatárolódik az arc élvonalától, így az arcbőr árnyalata más lesz mint a nyak.
A make up ugyan egységesíti az arcbőrt, kiemeli a vonásokat, de mindenképp az egészséges, ápolt bőr elérésére kell elsősorban törekedni.


6. A bőrszíntől több árnyalattal eltérő alapozó


Az alapozó kiválasztásánál figyelnünk kell arra, hogy a bőr színének, tónusának megfelelő színt válassz.
Az alapozónak úgy kell kinéznie, hogy ne is lehessen észrevenni, és az arcon a smink helyett az egységes bőrnek látszódjon. Ha túlvilágos alapozót választasz, akkor sápadt, rizsporos benyomású képet mutatsz, beteges hatást kelt. Ha túl sötét akkor az kiemeli az arc előnytelen vonásait, és plusz évekkel gazdagodhat a kinézeted. Nagyon fontos a tónus kiválasztása, pl.hogy rózsás, vagy sárgás színárnyalatú e a bőröd. Ha nem a megfelelő árnyalatot viszed fel, az nemcsak előnytelen, hanem felhívja a figyelmet a szakszerűtlen sminkelésre.

7. A szem helytelen kifestése


Ha nem megfelelően sminkeled a szemvonalat akkor az ellenkező hatást éred el vele. A túl erős és sötét szemfesték főleg a nappali fényben nagyon drámai hatást kelt. A kék és a zöld szín, kevés nőnek áll jól, sokan azt gondolják, hogy kiemeli a szemszínt, de épp ellenkezőleg, eltompítja és elvonja a figyelmet a szemről. Sosem szabad szemöldökig ugyanazt a színt használni, több színnel árnyalni és satírozni kell a fiatalos és tökéletes hatás eléréséhez. A szemhélytus használata, csak profi kezeknek való, ha nem tudsz tökéletes ívű, vékony vonalat húzni, akkor hagyd el ezt a lépést. Ha pedig az alsó íven kihúzod a szemed az összenyomja a szemed, lefele húzza a tekintetet, kiemeli a karikákat, amitől öregebbnek és fáradtabbnak látszol. A fiatalos hatás eléréséhez lágyítani kell a vonalakat, a megfelelő árnyalat kiválasztása csodákra képes.


8. Fekete árnyalatok a ruhában, sminkben


Tudvalevő, hogy a fekete szín öregít. Persze nem mindegy, hogy nappal vagy este viseled őket. Egy nyitott koktélruha, vagy egy egy fekete ruhadarab vagy kiegészítő még nem tesz öreges benyomást, de ha tetőtől talpig minden ruhadarab fekete vagy sötét árnyalatú akkor bizony korosabbnak látszol. Minél idősebb vagy, annál jobban részesísd előnyben a szines, vagy világosabb ruházatot. A make up kiválasztásánál is ugyanez a helyzet, a sötét szemhély, szemöldök, szájszín idősebb látszatot kelt.

9. Rosszul megválasztott frizura


Az egyik legszembetűnőbb viseletünk a frizura. Egy jó hajviselet éveket fiatalíthat, de ha rosszul választunk, vagy elhanyagoljuk hajunkat az akár évtizedeket is öregíthet megjelenésünkön. Megszámlálhatatlan lehetőség van a legújabb trendek között, amit korunknak, személyiségünknek, arcformánknak és alkalomnak megfelelően választhatunk, de fontos, hogy szakszerűen vágassuk, ápoljuk hajunkat. Csak az egészséges haj lesz fiatalos, és bármilyen színt is választasz sose hagyd vastagon lenőni, mert attól rendkívül elhanyagolt lesz a kinézeted. Divatos mostanában az ezüst színű hajszín.. de bármennyire is szereted, ez a hajszín erőteljesen öregít. A hamvasszőkével is vigyázzunk, minél idősebb vagy annál kevésbé áll jól a nagyon világos szőke. Egy kor után inkább öregít, mint fiatalít. Szintén kerüld a túl barna bőr és túl világos haj kombinációt.


10. Csillogó bőr


A csillogó fénylő bőr nem ugyanaz mint az fiatalos ragyogás. A zsírosan fénylő bőr elhanyagolt benyomást tesz, kiemeli az előnytelen vonásokat. Nagyítja az orrot, megvilágítja és mélyíti a szem alatti árkot, kiemeli í mimikai ráncokat. Sokan vásárolnak fénylő hatású alapozót, de vigyázat ez csak tökéletes arcformánál vagy alkalmi fotókon, megfelelő fényviszonyok között áll jól. Könnyen előfordulhat, hogy inkább túlhajszolt, izzadó bőr látszatát kelti, ahelyett hogy friss és energikus kinézetet adna. Ha olajos típusú a bőröd, körültekintően válassz arckrémet, csak hidratáló és faggyúműködést szabályzó terméket használj, sok anti aging termék tartalmaz növényi olajokat, ami még zsírosabbá teszi a bőrt. Használj napközben mattító alapozót és púdert.


11. A száj természetes színénél világosabb rúzs


Még a fiataloknak sem ajánlom, idősebb korban pedig kifejezetten kerülendő. A világos szájszín élettelen hatást kelt, mintha a sírból jött volna vissza a viselője. A zombifilmekben is világosra maszkolják a feltámadt holtakat, tehát ha nem szeretnél hullának látszani, akkor ne használj világos vagy matt fényű rúzst.


12. Vékonyra szedett, ritkás szemöldök.


Néhány évtizeddel ezelőtt divat volt a vékony csíkra szedett szemöldök, de ez ma már idejemúlt, inkább a természetes hatású szemöldököket részesítjük előnyben. A szép szemöldök tömör szálú, belül vastagabb, kifele ívesen vékonyodik. A vékony, alig-alig látszó szemöldök öreges hatást kelt. Ha eredendően ritka szemöldököd van akkor érdemes korrigálni szemöldökceruzával, vagy tartósan sminktetoválással.

13. Teljesen kiszedett szemöldök a tetoválás alatt


A sminktetoválás nemcsak a tartóssága miatt népszerű, hanem korrigálni tudja a szemöldökvonal hibáit, új ívet adhat a határozatlan vonalaknak, illetve színben is frissíti a szemöldököt.
Valamiért mégis sokan kihúzogatják, vagy leborotválják a saját szőrzetet és csak a tetovált szemöldökvonal kerül előtérbe. Ez nagyon természetellenes, még akkor is ha szépen elkészített tetoválásról van szó. Az asszimetrikus, vagy túl magasan, vagy halánték irányban túlhúzott szemöldökökíveknél pedig ordít a hiba, felhívja a figyelmet az elrontott tetoválásra. A szemöldöktetoválásnak nem az a lényege, hogy rajzoltassunk egy új vonalat az arcunkra, hanem hogy a meglévő szemöldököt kiemelje, korrigálja. (kivétel, ha egy betegségből adódóan, nincs saját szőrzet) Az önmagában virító szemöldökrajz, mű hatást kelt, bohócszerűvé teszi az arcot.


14. Erős szájkontúr


Már nem divat az erős szájkontúr, ma már idejemúlt az olyan kontúr rajzolása ami külön él a szájtól. Ha ki akarod emelni a szájvonalat akkor plasztikusan kell árnyékolni, az éles vonalat el kell mosni a száj belseje felé. Erre akár szájfényt vagy rúzst is felvihetsz, de figyelj arra hogy el legyen satírozva a körvonal.



15. A szépségápolás hiánya


Utoljára, de cseppet sem utolsósorban pár szót szólnék a szépségápolás fontosságáról. Ha valakinek nincs is igénye fiatalosnak látszani , akkor is érdemes egy kicsit foglalkozni a külsővel, hiszen meghatározó társadalmi elvárás az igényes megjelenés akár a munkahelyen, akár a magánéletben. Számos kutatás bizonyítja, hogy a vonzó külsővel rendelkező emberek sikeresebbek. A vonzó kifejezés elég tág fogalmat jelent, nem elsősorban az egykaptafára készített fotómodell külsőt jelenti. Vonzónak lenni azt jelenti, hogy harmonikus külsővel és pozitív kisugárzással rendelkezel. Súlytól, genetikától, származástól és kortól függetlenül. A velünk született genetikai jellemzőket nem feltétlenül tudjuk megváltoztatni, de már számos lehetőség van a kezünkben, hogy az esetleges előnytelen külső részleteket elfedjük, korrigáljuk, és egy jó megjelenésű, egészséges külsőt varázsoljunk magunknak. A kor előrehaladtával sajnos előnytelenül változik a külsőnk, de az időben elkezdett prevenciós lépések szépségápolási rutinok, kezelési formák (pl, bőrfiatalítás, pigmentfoltok eltávolítása, arclifting…stb) sok sok évet vissza tud adni a fiatalos megjelenésünkből. A leginkább öregítő tényezők a korosodás miatt kialakult lógó, petyhüdt bőr, ráncok, foltok, értágulatok, növedékek megjelenése, de a szépségipar és tudomány jóvoltából ezekre mind van már megfelelő megoldás.
Ha szépségápolásról és bőrfiatalításról beszélünk, számomra az elsődleges szempont mindig a természetesség megtartása, kezeléseim, javaslataim mindig az egészséges és természetes szépség elérésére fókuszálnak, akár a bőrszerkezet javításáról, esztétikai bőrhibák korrigálásáról legyen szó.



Moncz Henriette
szakoktató kozmetikus
Olvass tovább

20 JÚL 2022

Szépségápolási tévhitek a kánikulában

Címkék:

.

Szépségápolási tévhitek a kánikulában

Szerző: Moncz Henriette szakoktató kozmetikus



Berobbant a kánikula, egymást érik a hőségriasztások a forró napokon. A tartós hőség jelentős fizikai, mentális és érzelmi megterhelést jelent, amire érdemes a megfelelő ­óvintézkedésekkel felkészülni. Mit tehetünk azért, hogy a legforróbb napokat a legkevesebb szenvedéssel vészeljük át? Lássuk mik azok a tévhitek amelyekkel szakemberként a leggyakrabban találkozom.



Magas faktorú naptejjel bátran napozhatok!


A fényvédő készítmények ugyan védenek egy bizonyos mértékig, de nincs 100%-os védelem. Az extrém magas UV sugárzást nem lehet kivédeni, csak úgy ha kerüljük a napot. A fényvédő krém minőségétől és védőképességétől függően egy kis ideig elkerülhetjük a leégést, de az a biztos, ha minimálisra csökkentjük a napon való tartózkodást, illetve kis időintervallumokat töltünk a napfényben. A legtöbb napkrém víztaszító hatású, zsírosabb készítmény, de elég hamar leoldódik a vízben, tehát vízből távozva újból be kell kenni testünket, különös figyelmet fordítva az arc, dekoltázs vállak és hát részre, mert leginkább ezek a testrészek vannak kitéve az erős sugaraknak.Fényvédő készítményeknél ne a faktorszámot figyeld, hanem a fényvédelem mértékét, és hogy véd e az UV A sugarak ellen a készítmény! A naptejeken keresd a high protection és a bekarikázott UVA feliratot!


35-40 fok meleget csak vízparton lehet kibírni!


Sajnos ez a magas UV sugárzás sem a vízben, sem a víz közelében nem jó, sőt még veszélyesebb a bőr és a szervezet számára. Az UV fényt a víz visszaveri, a víztükörről visszaverődő napsugarak összegződnek a természetes sugárzással, így dupla sugárzás éri a testünket. A hűvös vízben tartózkodva kevésbé érezzük melegnek a kinti hőmérsékletet, de ne feledjük hogy ez csak a hőérzetünket változtatja meg, a nap ugyanúgy éri bőrünket a víz felszínén és a vízből kiemelkedve. Különösen védjük szemünket az erős napsütésben, az szűretlen UV fény szemkárosodáshoz vezet!
A legjobb ha ezeket a napokat inkább a hűvösebb helyeken, légkondícionált szobában vészeljük át. Ha elkerülhetetlen a szabadban való tartózkodás akkor, keressük az árnyékos helyeket, illetve védjük bőrünket maximálisan, fényvédő készítményekkel, megfelelő ruházattal, napszemüveggel, kalappal! Ez nagyon fontos!!


Minél kevesebb ruha legyen rajtam!


Sokszor azt gondoljuk, hogy a nagy forróságban a pántos top, és a forrónaci a legmegfelelőbb viselet. De így tesszük ki a bőrünket és a testünket a legnagyobb ártalomnak. Ráadásul sokszor belepréseljük magunkat egy szteccs ruhadarabba, amitől még jobban átmelegszik a test, a műszálas anyagoktól fokozódik az izzadás, légszomjat érzünk. Vegyünk példát a sivatagban élő emberekről, akiknek már nagy tapasztalatuk van 40 fokos hőség legmegfelelőbb öltözékéről. Öltözzünk szellős, lezser, természetes anyagból készült, leginkább világos színű öltözetbe, ami védi a melkast, a vállakat. A vékony légáteresztő anyagok védenek a napfénytől és a hőségtől, a fekete testhezpattanós öltözéket tegyük el a kicsit hűvösebb napokra.


Permetezem magam vízzel a forróságban!


Igen, ez tök jó hűs érzést kelt a testnek, de vigyázat! A magunkra locsolt víz, a vízcseppek formájában nagyítóként működik, azaz az ultraibolya (UV) sugárzás felerősödik a vízcsepp fókuszálása által. A cseppek alatt megnő a pigmentálódás veszélye, és barna foltok kialakulásához vezet. A napfoltok elkerülése érdekében oszlassuk el a vízcseppeket a bőrön, vagy töröljük meg testünket törülközővel. Az is segít, ha vizes testtel mozgunk, mert úgy nem egy szögből éri a testen lévő vízcseppeket a napfény, így a nagyító elv nem érvényesül.


Nem baj ha leégek egy kicsit, majd bebarnul a bőröm!


Ez az a mondat amire az összes bőrgyógyásznak és kozmetikusnak feláll a szőr a hátán!
De! Baj ha leégsz!!! A I, II, III fokú napégés, jó esetben csak esztétikai problémát okoz, de sajnos nem kevés esetben megindul egy rosszindulatú bőrreakció, ugyanis ha a bőr felső rétege nem képes meggátolni az UV-sugarak mélyebb bőrrétegekbe való bejutását, vagyis leégsz, akkor helyrehozhatatlan sejtkárosodás keletkezik, aminek következtében rákos sejtek képződhetnek.
A leégés növeli a bőrrák (melanóma) kockázatát, de még leégés nélkül is sok negatív hatással kell számolnunk a védelem nélküli napfürdőzés során. Főleg az UVA sugarak tehetők felelőssé a bőr korai öregedéséért, amit úgy hívunk, hogy Photoaging.
A sugarak roncsolják a bőr kollagén állományát, leállítják a kötőszövet kollagén és elasztin termelését. Ezért sokkal ráncosabbak a sokat napozott, szoláriumozott emberek. Minél idősebb a bőr, annál jobban kell vigyázni a napozással, hiszen az idősebb bőr kevesebb kollagén rostot tartalmaz.

Ha mégis leégett a bőr akkor ügyeljünk rá, hogy aznap már ne menjünk napra és a következő 1-2 napban is kerüljük az UV sugárzást! A leégett bőrre tegyünk nedves borogatást, és kenjük be hűsítő, panthenol tartalmú készítményekkel. Ha nagyfokú a leégés vegyünk be gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tablettát, és forduljunk orvoshoz.



Fehér a bőröm, elmegyek szoliba, hogy megalapozzam a nyári szinem!


Ugye tudod, hogy a gyors barnítás érdekében a szolárium a napnál lényegesen erősebb UV sugárdózist ad le, ami az egyenlítői déli napfény sugárértékének felel meg?!
Ezek a készülékek legnagyobbrészt UV-A sugarakat bocsátanak ki, és csak 1-3% -ban adnak le UV B sugarakat. Hatásukra elsődlegesen olyan pigmentek, azaz festéksejtek keletkeznek a bőrben, amelyek nem védik megfelelően a sejtjeinket.
Míg ugyanis az UV-B sugarak által képződő festékszemcsék (melaninok) a sejmagot védik– ha elég a fényből, bőrpírral jelzik is a veszélyt.
A szoláriumban elnyert barnaság nem véd napozáskor a leégéstől, ugyanúgy leéghetsz, mint szolárium nélkül! Az egyenletes és hasznos melanin réteg eléréséhez, többször kevesebb ideig tartózkodj napon, és lassan szoktasd hozzá a bőrt a napfényhez. Az így kialakult barnább bőr, már kellő védelmet nyújt a megfelelő óvintézkedések mellett a napon tartózkodáshoz, emelett sokkal természetesebb barna tónust ad, a szolárium által kapott szürkés-vörös bőrszínhez képest.

Nem véletlen tehát, hogy a szakmai szervezetek, az európai országok bőrrák elleni harcra alakult szakmai szövetsége), az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a Nemzetközi Sugárvédelmi Bizottság a magyar bőrgyógyászok nagy részével együtt alapvetően sem kozmetikai célból, sem
a jó közérzet növelésére, sem betegség megelőzésre nem tartják indokoltnak a
szoláriumok használatát. Sőt, arra is többször felhívták a figyelmet, hogy a szoláriumokból
leadott mindkét sugárféleség – a hosszú hullámú UV-A és a rövidhullámú UV-B
sugarak – egyértelműen felelőssé tehető a bőrrák kialakulásáért, s hogy a gyakori
és a szükségesnél nagyobb sugárdózis nem csak a bőrt, hanem az immunrendszert
is károsítja.


Napozás előtt ki kell nyomkodni a mitteszereket, mert különben beleég a bőrbe!


Ezt már nagyon sokat hallottam, de fel kell, hogy nyissam a szemeteket, a mitteszer NEM ég bele a bőrbe! A mitteszerek faggyúképződmények. A faggyú a meleg hatására kissé olvadni kezd, ilyenkor kicsit zsírosabb is a bőr. A nap a bőrfelszínt ugyan meg tudja égetni, de ennek semmi köze nincs a mitteszerekhez. A bőröd rendszeresen tisztíttasd, ne csak napozás előtt! Sőt! A frissen kinyomkodott, kissé heges bőrön az erős napsugárzás komoly károkat okoz, a bőr könnyebben megég a hámsérülés következtében és foltos lesz!



Strandolás előtt legyantázom magam!


Ez is mindig az utolsó pillanatra marad, ugye? Persze, az ember lánya nem megy ki szőrösen a strandra, de ezt mindenképp pár nappal a napozás előtt kell elvégezni. Ugyanis a gyantázással mikrosebek keletkeznek a bőrön, ami azt jelenti, hogy kis pontokban védtelen a bőrfelület. Ha közvetlenül a gyantázás után éri a napsugárzás a bőrt, akkor csúnyán meg tud égni, és a bőrfeszín foltos és pöttyös lesz. Másrészt pedig ilyenkor megnő a fertőzésveszély a szőrtüsző körül, ami szőrtüszőgyulladást okoz. Férfiaknál az arcszőrzet borotválására is ez a szabály, ne közvetlenül napozás előtt borotválkozz. A borotva is apró hámsérüléseket okoz, főleg az erős arcszőrzet esetében, így szintén nem javasolt utána erős napsütésben tartózkodni.


Eltávolítok mindent a bőrömről napozás előtt, mert különben foltos lesz!


Az rendben van, ha nem megyünk ki a napra talpig esti sminkben, de óvatosan a lemosással. Ha teljesen letisztítjuk az arcbőrt, akkor eltávolítjuk a bőrfelszíni emulziót (védő lipid réteg), ami pont arra hivatott, hogy védjen a környezeti hatásokkal szemben. A mai korszerű make up termékek, egyrészt fizikai fényvédőként szolgálnak, megakadályozzák a láthatatlan vízleadást és minden tévhit ellenére nem lépnek reakcióba a napfénnyel. Tehát pont ellenkezőleg, egy könnyű alapozó védelmet szolgáltat a bőrnek, és nem attól leszel foltos, hogy magadon hagyod, hanem attól ha lemosod. Ha mégis így teszel, gondoskodj a megfelelő fényvédelem utánpótlásáról! Tehát napkrém kötelező!




Gyorsan le kell fogynom mielőtt fürdőruhát veszek fel!


Jelentkezzen az akinek sikerült már pár nap alatt beach body-t szereznie? Lefoglalsz egy nyaralást egy szuper tengerparton, és utazás előtt fejben összeállítod mit veszel fel. Esetleg veszel egy új fürdőruhát, felpróbálod és rájössz, hogy a sok nassolás nyomot hagyott a csodás testeden. Jöhet a pánikszerű fogyókúra és a cellulitkezelés. Sokszor hallom a vendégeimtől ezt: -Jövőhéten megyek nyaralni, ugye jöhetek minden nap? Ugye addigra fog látszani valami? - Nem Drágaságom! Ha szeretnél ledobni pár kilót, minimum 2 hónappal az esemény előtt el kell kezdened diétázni! A pár napos koplalástól nem fogysz, csak ideges leszel, mert a szervezet metabolizmusa nem erre van kitalálva. Az egyoldalú energiaszegény étrend, rossz hatással van a szervezetedre, és a szellemi teljesítőképességed is csökken. A gépi alakformáló kezelések ugyan tudnak látványos eredményeket hozni a kötőszövet simaságát illetően, de ezt is legalább 3-4 héttel az utazás előtt el kell kezdeni.
De a javaslatom inkább az, hogy egész évben táplálkozz tudatosan, mozogj sokat, mert minden évben lesz nyár, ez nem jön váratlanul, mint egy felhőszakadás, tehát van időd egész évben felkészülni rá! :)
Olvass tovább

Wellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista