09 JAN 2022

Az alkohol hatása a bőrre

Címkék:

Szerző: Moncz Henriette szakoktató kozmetikus



Az ünnepek, a szilveszter időszakában elfogyasztott jelentős mennyiségű alkohol komoly csapás a bőrre. Az év végi ünnepi időszakban még azok is hajlamosak kiengedni, akik egész évben odafigyelnek az egészségükre.


Az alkohol hatása a bőrre

Milyen tüneteket okoz az alkohol?

- Már kis mennyiségű alkohol is kitágítja a hajszálereket, rendszeres fogyasztása pedig rosaceát okoz, tartóssá teszi a kipirosodást, ami messziről kiabáló jele a alkohol fogyasztásnak.
- Nagy mértékben dehidratálja a bőrt, mivel vízelvonó hatása van, ennek következtében a bőrfelszín száraz, sérülésre hajlamos lesz. A szaruréteg megvastagodása miatt a bőrfelszín érdesebbé, húzódó érzetet kelt.
Az öregedési folyamatok felgyorsulnak, a ráncok mélyülnek. Az alkohol nagymértékben gátolja a sejtek regenerálódását.
Ödémás, puffadt lesz a bőr. Bár a felszínről elvonja a vizet, a kötőszöveti rétegben felhalmozza a nedvességet, vizenyős lesz a bőr. A legszembetűnőbb a szem alatti rész táskásodása, mert ott a legvékonyabb a bőr. A túlzott alkoholfogyasztás másik kiabáló jele a duzzadt felpuffadt arcbőr.
A tartós és nagymértékű alkoholfogyasztás hatására az arc színe megváltozik, matt, lilás-szürke tónusa lesz.
Az alkohol szervezetre való káros hatása nagymértékben rontja a bőr minőségét, befolyásolja a hormonális rendszert, az inzulinszintet, a szív és érrendszert, az emésztést és szinte az összes szervre romboló hatással van. Mivel a bőr tükrözi a belső folyamatokat, így elsőként a bőrön jelentkeznek az tünetek, ami a pattanásoktól az ekcémáig széles repertoárban hozzájárul bőrproblémákhoz.

Mi a teendőnk ha rendbe szeretnénk hozni a bőrünket?

Ha a megelőzésről már lekéstünk akkor az első, hogy fogyasszunk sok tiszta vizet, hogy tisztuljon a szervezetünk. Próbáljunk minél egészségesebben étkezni, vigyünk be a szervezetbe minél több ásványi anyagot és vitamint. Látogassuk meg kozmetikusunkat, hogy a dehidratált bőrünket professzionális hatóanyagokkal mély rétegekben táplálja. Ha megjelentek a hajszálerek, akkor IPL villanófényes kezeléssel lehet leghatékonyabban kezelni a problémát. Kérjen tanácsot szakembertől, hogy milyen esztétikai kezelések szükségesek az Ön bőrének személyreszabott kezeléséről.


Wellmed Studio Blog
Egészségpénztárak
Tudj meg többet rólam
Wellmed Stúdió Árlista